

Legal Services Board

Board meeting 2017: Board papers

Date: 26 October 2017

Time: Private Session 1.00 pm – 1.45 pm

Board meeting 1.45 pm - 4.50 pm

Lunch 12.30 – 1.00 pm at LSB's offices

Venue: Meeting Room 1

2nd Floor, ORR One Kemble Street, London WC2B 4AN

For more information contact:

Julie Myers

Tel: 020 7271 0059

Email: Julie.myers@legalservicesboard.org.uk

LEGAL SERVICES BOARD

Agenda

Date: 26 October 2017 Time: 1.00 pm

Venue: Meeting Room 1, 2nd Floor, ORR, One Kemble Street, London WC2B 4AN

Member	Helen Phillips (Interim Chair), Jemima Coleman, Marina Gibbs, Jeremy			
attendance:	Mayhew, Catharine Seddon, Michael Smyth, Neil Buckley			
In attendance:	Julie Myers (Corporate Director), Caroline Wallace (Strategy Director),			
	Nick Glockling (Legal Director), Edwin Josephs (Director of Finance and			
	Services), Holly Perry (Corporate Governance Manager/Minutes)			
Apologies:	Terry Babbs, David Eveleigh			
Attendance for agenda	da Bryony Sheldon and Craig Wakeford (Item 6), Dawn Reid (Item 7), Kate			
items:	Webb and Callum Armstrong (Item 8), Ian Wilson (Item 12 and 13)			
External attendance:	Presentation from Tony Williams (item 3)			
	Solicitors Disciplinary Tribunal: Ed Nally and Susan Humble (item 7)			
Observers:	Stephanie North, Corporate Affairs Associate			

PRE-BOARD PRIVATE SESSION Board members attendance only	
Private session	1.00 pm (45 mins)

Item		Action	Speaker	Timing
1.	Welcome and apologies	Note HPh		1.45 pm (5 mins)
2.	Declarations of interest relevant to the business of the Board			
3.	Presentation by Tony Williams, Jomati Consultants LLP 20 min presentation followed by 20 min Q&A	Consider	Tony Williams	1.50 (40 mins)
4.	Chief Executive's progress report Paper (17) 67	Note and comment	NB	2.30 (10 mins)
5.	Approach to triaging independence disputes Paper (17) 68	Note	NB	2.40 (10 mins)
	Break 10 mins			2.50 (10 mins)
6.	Internal Governance Rules (IGR) Paper (17) 69	Discuss	Bryony Sheldon	3.00 (30 mins)
7.	Solicitors Disciplinary Tribunal budget 2017 Paper (17) 70	Approve	Ed Nally/ Susan Humble	3.30 (20 mins)
8.	Changing shape of regulation – regulators' financial protection arrangements Paper (17) 71	Agree	Callum Armstrong/ Kate Webb	3.50 (15 mins)
9.	Minutes of the previous meeting 21 September 2017	Note	HP HP	4.05 (5 mins)
10.	Action tracker	Review	TIP	
11.	Out of Board decision: - LSB quorum issues Paper (17) 66	Note	JM	4.10 (5 mins)
12.	Audit and Risk Assurance Committee (ARAC) matters: - Report of 2 October 2017 meeting Paper (17) 72 - Risk management strategy review Paper (17) 73	Note Agree	TB JM	4.15 (10 mins)
13.	Q2 Performance report covering the period 1 July to 30 September 2017 Paper (17) 74	Review	JM	4.25 (10 mins)
14.	Finance report for September 2017 Paper (17) 75	Review	EJ	4.35

				(5 mins)
15.	Reflections and forward look	Consider	NB	4.40
	Draft agenda for November Board meeting			(5 mins)
16.	AOB – please indicate in advance		HP	4.45
				(5 mins)
	CLOSE			4.50 pm

Date and Time of Next Meeting: Thursday 23 November 2017 at 1.00 pm **Venue**: Bristol Law Society, Bradford House, 12 Colston Avenue, Bristol, BS1 4ST